Back to top

Малина

Малина – одна з найдавніших ягідних культур, яка вирощується в Україні. Її популярність зумовлена хорошими смаковими якостями, високим вмістом вітамінів та мікроелементів та лікувальними властивостями. Крім того, ця культура є високоврожайною, швидко починає плодоносити, невибаглива до умов вирощування і дуже перспективна з комерційної точки зору.

Сезон плодоношення розпочинається через місяць після початку цвітіння та може тривати до 45 днів.

Колір ягоди – темно-червоний, червоний, жовтий, світло-червоний, помаранчевий. Форма плодів округла, конічна, продовгуваста, напівкругла.

Широко відомі лікарські властивості малини. Ягоди містять до 11% цукрів (глюкозу, фруктозу, пентозу), сліди ефірної олії, пектинові і білкові речовини, слиз; вітаміни C, A, B; 1-2% органічних кислот (яблучна, лимонна, винна, саліцилова та інші).

Малина – високорентабельна ягода в комерційному плані. За рівнем прибутковості випереджає зернові та інші технічні культури, овочеві і чимало ягідних та фруктових культур.

Саджанці малини, вирощені у нашому господарстві «Трасковський™», відзначаються високою якістю. Основний акцент ми зробили на сортах, придатних для комерційного вирощування та переробки з відмінними смаковими властивостями. Висока врожайність даних сортів малини забезпечує швидку окупність та прибутковість інвестицій.

Сорти