Back to top
Червона смородина

Червона порічка

Червона смородина  - багаторічний чагарник. У період плодоношення кущ складається з 12-20 різновікових гілок. Залежно від сортових особливостей кущі можуть бути розлогими або компактними. Характеризується високою морозостійкістю - вважаються одним з найміцніших плодових рослин.

Червона і біла смородина воліють рости на сонячних ділянках, на слабокислих суглинках з pH 5,5 (інші дані 6,2-6,5) В тіні або півтіні, на занадто кислих і щільних грунтах, при близькому стоянні грунтових вод зростає погано.

Червона смородина може бути успішно вирощена на всій території нашої країни, як це природно відбувається в Європі. Для правильного розвитку потрібна середня річна температура повітря в межах 6-8 ° С, точно так само, як у Польщі. Це класичний помірний кліматичний рослина.

Червону смородину, звичайно, збирають з кінця липня. Збір починається, коли більшість ягід отримали відповідний колір. Перші, що дозрівають біля основи пучка, не розпадаються легко і можуть залишатися на кущі протягом тривалого часу. З колекцією треба чекати, поки нижні частини дозріють і забарвлюються, а потім розбиваються на цілі грона. Плоди зазвичай збирають вручну. На багатьох великих плантаціях здійснюється механічна колекція, хоча це важче, ніж у випадку збору чорної смородини.

Сорти